Hop til indhold

Vi ser alle Fox News

14. august 2018

Jeg er lige kommet hjem efter 17 dages ferie i solrige og varme Danmark. Så ikke skyggen af en cupcake, men til gengæld masser af muligheder.

Den amerikanske TV-seer, som sidder og sluger dette indslag fra Fox News råt, om kommuniststaterne Venezuela og Danmark, arbejder 40 lavtlønnede timer om ugen, og har kun en uges ferie per år, ingen feriepenge, ingen sygesikring, ingen folkepension, ingen barselsorlov, ingen fagforening, ingen reel mulighed for uddannelse, ingen forbrugerbeskyttelse, ingen offentlig transport eller socialt sikkerhedsnet. Men massemedierne kan alligevel få moderne mennesker i hele Vesten, og altså i dette tilfælde de 8 procent af den amerikanske befolkning som ser Fox News, til at modarbejde sig selv og frygte bedre livsvilkår.

TV kan overbevise os om, at Irak har masseødelæggelsesvåben og 9/11-forbindelser, selvom fakta siger noget helt andet. TV kan overbevise os om, at Libyen ikke er et af de mest velfungerende og socialdemokratiske lande i Afrika, hvor landets leder deler olierigdommene med befolkningen, men derimod et primitivt stammesamfund, hvis leder pønser på at lade sin soldater voldtage en flok fredelige demonstranter. TV overbeviser os derefter om, at det bedste forsvar er et humanitært angreb. Overbeviser os om, at massive bombardementer af befolkning og infrastruktur, bestialsk voldtægt og mord på pågældende leder, indsættelse af ukendte oprørsgrupper som landets nye ledere og privatisering af landets olie og rigdomme, er en god gerning.

TV kan få os til at glemme at vi selv, sammen med vennerne i USA og Nato, har bombet, besat og destrueret det ene uskyldige og forsvarsløse land efter det andet siden 2001. Glemme, at vi har fængslet og tortureret og drevet millioner af mennesker på flugt, har dræbt og lemlæstet millioner af kvinder, mænd og børn, og gjort millioner af børn forældreløse. Alene sanktionerne mod Irak i 90’erne dræbte, ifølge Unicef, en halv million af landets børn. TV viser os aldrig ofrene for vores forbrydelser og endeløse krige, som alle føres på løgnagtigt grundlag. TV lader vore ledere slippe afsted med mord.

TV lader os glemme vore egne forbrydelser, og i stedet dreje opmærksomheden over på andre, f.eks Putin, Rusland, Nordkorea, Iran, osv., som alle er de rene dydsmønstre i forhold til vores massive krigsforbrydelser. TV kan få os til at frygte og hade de flygtninge, som vores krige og kapitalisme er med til at skabe. TV kan få os til at tro at krig er fred, at ondt er godt, at uvidenhed er styrke. Mørklægning er åbenhed. Overvågning er beskyttelse.

Sandheden TV-transmitteres ikke. De vestlige mediers dækning af f.eks Syrien er vendt helt på hovedet og står i skarp kontrast til virkelighedens verden. Vi ser aldrig beviser for vore politikeres påstande og anklager. Men journalister og medier spørger heller ikke til dem, og stiller hverken kritiske spørgsmål eller undersøger sagerne selv.

I dette tilfælde vises vi billeder af røgfyldte og oprørske gader som ligner en krigszone. Et sted i Venezuela, går vi ud fra. Skærmen er et virvar af demonstranter i t-shirts, militariseret politi i uniformer og hjelme, stenkast og tåregås. Trish Regan, TV-værten fra Fox News, erklærer, at sådan ser socialisme ud i Venezuela. Det hverken forklares eller undersøges hvad der rent faktisk foregår på billederne, og man taler heller ikke med nogen af de involverede parter. Hvis du troede det var slemt under den tidligere præsident Chavez, så vent bare til du hører hvor meget værre det er blevet nu, piber hun.

Men under Chavez faldt arbejdsløsheden med 50 procent, og i 2009 lå ledighedsprocenten på 7.6. Spaniens er på næsten seksten. I Danmark og USA ligger tallet omkring de fire. I 1999, året hvor Chavez kom til magten, levede hele 23 procent af den venezuelanske befolkning i ekstrem fattigdom. Tolv år senere var det tal nede på 8.5 procent. Bruttonationalproduktet steg til over det dobbelte, et stigende antal af befolkningen lærte at læse, og børnedødeligheden faldt. Olieeksporten nåede nye højder, og landet sidder på et af verdens største oliereserver. Inflationen steg og faldt. Men volden, som længe har været i problem i Venezuelas slumkvarterer, er dog eskaleret. 17,778 mennesker blev myrdet i 2016. I USA, et land med ti gange så mange indbyggere, blev der dog også gået til den, hvor 17,250 amerikanere blev myrdet samme år.

I 2002 forsøgte Venezuelas militær, støttet af den daværende Bush-regering, at vælte præsident Chavez med et statskup. Kupmagerne havde organiseret en anti-Chavez demonstration, som blev mødt af rigtige moddemonstrationer, som støttede den siddende, folkevalgte og populære regering. Det endte selvfølgelig med gadeuorden, og de amerikanske medier og politikere brugte det venezuelanske militærs opstillede situationer og fabrikerede beviser, som den objektive sandhed og nyhedsmateriale. At tænke sig, Chavez-tilhængerne havde simpelthen snigskytter på tagene, som skød ind i mængden af demonstranter og mod militæret, som bare ville hjælpe alle til at få en god dag! Se, folkens, dette er socialisme! Igen er det folket, freds-demonstranterne og demokratitilhængerne som starter balladen, og ikke militæret, politiet, og kupmagerne fra den venezuelanske og amerikanske elite. Alt vinkles og drejes og vendes på hoved på TV.

Og hvad med de famøse 800.000 danskere herhjemme på overførselsindkomst, som de danske politikere og medier hånede som dovne nassere? Tallet blev brugt som retfærdiggørelse af flere nedskæringer, mere kontrol, og mindre velfærd. Tallet var dog opdigtet af Helle Thorning og Margrethe Vestager, ren manipulation, men det faktum brugte TV nok ikke megen skærmtid på. Og det opdigtede tal bruges vist stadig af journalister og politikere, har jeg hørt.

TV kan få os til at modarbejde den selvsamme danske velfærdsmodel, som har gjort Danmark til et af de rigeste, tryggeste, lykkeligste og mest lige lande i verden, hvor mulighederne er flere end stort set alle andre steder på planeten. Men nej, den danske velfærdsmodel er netop det, der holder os tilbage fra fremskridt og vækst. Den er roden til al ondskab, og må langsomt afskaffes, mens vi ser X-Factor og endeløse Leonard Cohen-temaaftener på DR2.

TV får os på samme irrationelle måde til at hade og frygte tegneserieskurke som Putin, Assad, Gaddafi, Hussein, Jong Il, bin Laden og hvad de nu alle sammen hedder. Medierne bombarderer os med skræmmekampagner, løgn og fordrejelser. Vi hjernevaskes hver time af 3 minutters had på radioavisen, en halv times halve sandheder på TV-avisen, og fordrejes døgnet rundt på TV2 News. Putin! Putin! Putin! Putin! Putin! Pas på, rundbordspædagogikken kommer! Lad os sælge ud af fællesejet før fællesejet ødelægger vores land! TV kan få masseovervågning af os borgere til at lyde som en god ide. TV siger flere bombefly og færre sygehuse. Og når TV siger det, så kan man sagtens se logikken i den slags.

Og landets allerfineste og allermest intelligente borgere, lader deres hjerne vaskes og fejlinformeres af seriøse programmer som Deadline og Mogensen og Kristiansen, og kan slet ikke se hvor reaktionære, krigsliderlige og menneskefjendske disse institutioner i virkeligheden er. Hvorfor er det, at vi som tænkende, rationelle mennesker, stadig sluger alt på TV råt i kølvandet på al den propaganda, fabrikeret bevismateriale og lodret løgn, som de fyldte os med alene i forbindelse med Irak-krigen i 2003? Og når man begynder at undersøge sagerne selv, så opdager man pludselig, at de fleste andre af USAs angrebskrige, besættelser og olieplyndringer, på samme måde er løgn eller voldsomt vinklede versioner af virkeligheden.

Vi griner af rødnakkerne i USA og DF’erne i Danmark, men vi ser alle Fox News.

…….

Journalisten John Pilger lavede i 2007 dokumentaren The War on Democracy, som kortlægger USAs mange løgne, forbrydelser, tortur, kup og kupforsøg i Sydamerika siden Anden Verdenskrig. Se blandt andet episoden med de falske nyheder fra kupforsøget i Venezuela i 2002, som de amerikanske og vestlige nyheder ligeledes brugte til at manipulere deres læsere og seere med. Se den gratis på hans hjemmeside her.
Reklamer

From → Artikler

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: