Hop til indhold

Obamas humanitære holdninger er gratis

13. november 2015

Når det drejer sig om at bombe forsvarsløse lande, og dræbe uskyldige mennesker, lader Obama sig ikke holde tilbage af hverken hjemlige eller internationale love.

Men når det drejer sig om at stoppe sit eget militærs tortur af forsvarsløse og uskyldige mennesker, underkaster Obama sig derimod enhver lov og forfatning, som kan forhindre ham i det.

Hvis Obama helt på egen hånd kan gå i krig mod Libyen – helt uden Kongressens samtykke, som den amerikanske forfatning ellers kræver det  – hvorfor lukker han så ikke bare Guantanamo på samme måde?

Obama er desuden en af verdenshistoriens største bedragere – hvis valgløfter i 2008 om håb og forandring, fred på vor jord og retfærdigheden ske fyldest var skamløs manipulation og valgflæsk – og det burde derfor ikke være noget problem for ham, at overtale et par hundrede amerikanske politikere til at stemme for lukning. Uden at blinke løj han som præsidentkandidat for verdens syv milliarder godtroende mennesker, lovede os guld og grønne skove hvis vi stemte på ham. Det gjorde vi, og han kvitterede med at pisse os godt og grundigt op og ned af ryggen.

Ved det følgende præsidentvalg genvalgte vi ham – naturligvis – til endnu fire år som leder af verdenshistoriens største krigsmaskine. Vi troede stadig på ham. Vi tror også stadig på, at han helhjertet vil lukke koncentrationslejren Guantanamo og stoppe amerikansk middelalderlig tortur af hundredvis af uskyldige mennesker.
Obama ved, at Kongressen vil stemme klart nej til lukning. Er det så ikke derfor gratis for ham, at gå til medierne og sige, at han så gerne ville stoppe denne bestialske behandling af tilfældigt tilfangetagne mennesker, som hans eget militær udfører, hvis han bare kunne få lov til det?
Obama sked høj og flot på på den amerikanske forfatning og Kongressens manglende samtykke, da han på egen hånd og diktatorisk vis angreb, tæppebombede og tilintetgjorde Libyen med amerikanske bombefly, droner og Hellfire-missiler. En krig, som har sendt en tredjedel af den libyske befolkning på flugt.
Så hvorfor er den amerikanske forfatning og Kongressens manglende samtykke pludselig et problem for ham, når det drejer sig om at lukke Guantanamo?

Reklamer

From → Artikler

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: