Skip to content

Amerikanske klyngebomber regner ned over Yemen

4. maj 2015

Et smuthul i amerikansk lov tillader eksport af klyngebomber til f.eks. det undertrykkende diktatur i Saudi-Arabien, som lige nu bomber den forsvarsløse, uskyldige og nødramte befolkning i Yemen.

Den amerikanske forfatter og skribent, Chris Floyd:

Human Rights Watch rapporterede søndag, at Saudi-Arabien bruger amerikanske klyngebomber under det nådesløse angreb på Yemen. Dette rædselsvækkende våben – som ikke blot forsager massedød i første omgang, men efterlader sig ueksploderede bomber, som fortsætter med at dræbe i månedsvis og årevis bagefter – er forbudte i 116 lande. USA har ikke underskrevet konventionen, der forbyder brug og salg af klyngebomber, men har i høj grad begrænset brugen af dem. Et smuthul i amerikansk lov tillader dog det amerikanske forsvarsministeriums ynglings-våbenfabrikker at sælge klyngebomber til udlandet.

Human Rights Watch rapporterer, at Saudi-Arabien kaster klyngebomber ned i nærheden af landsbyer. Men saudierne og deres allierede, USA, som forsyner dem med våben, logistik og efterretningshjælp, har allerede bevist, at de ikke bekymrer sig synderligt om civile tab under denne angrebskrig. Flere end 1.000 mennesker er døde under de 2.300 luftangreb, som indtil nu er udført af Saudi-Arabien og dets allierede. De bedste skøn anslår, at hundredvis af civile er blevet dræbt. Millioner af civile er nu i overhængende livsfare pga. den handelsblokade, som Saudi-Arabien og USA har indført mod Yemen. Yemen importerer 90 procent af dets fødevarer. Landet er ved at løbe tør for mad, medicin og brændstof, og folk dør som følge af manglen på disse basale nødvendigheder.

Men brugen af klyngebomber mod Yemen er selvfølgelig ikke noget nyt. New York Times rapporterede i 2009, at amerikanske krigsskibe havde affyret missiler bevæbnet med klyngebomber under et angreb, som dræbte “dusinvis af civile.” Det samme år modtog manden, der beordrede angrebene, Nobels Fredspris. Også det år kastede Saudi-Arabien klyngebomber ned over Yemen, under endnu et angreb på houtierne.

Det er på nuværende tidspunkt næsten umuligt at beskrive eller kommentere på størstedelen af vores politiske virkelighed. Ondskaben er så klar og tydelig, som synet af et opgravet lig fra en massegrav. Trods det vil millioner af mennesker, i de kommende måneder, alligevel engagere sig dybt i den heftige “kamp” om hvem der næste gang midlertidigt skal præsidere over dette stinkende slagtehus, det amerikanske militære imperium. Illusionen om, at det politiske system er rationelt, om nationens godhed, og om mulighederne for forandring til det bedre, hvis bare den rigtige morder kommer til magten, vil fortsat eksistere.”

Læs hele artiklen (på engelsk) her.

Uddrag oversat af Du er Journalist.

Reklamer
One Comment

Trackbacks & Pingbacks

  1. Amerikanske klyngebomber regner ned over Yemen - DENFRI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: