Skip to content

At komplicere er at samtykke

3. august 2014

“Konflikten” mellem Israel og Hamas, som hovedsagligt rammer uskyldige palæstinensere, er ikke kompliceret. Men det er sådan noget Martin Krasnik, Adam Holm, Go’morgen Danmark-værterne, politikerne, og de samlede danske medier hele tiden gentager. De, som ikke vil eller kan se folkemordet i øjnene, prøver konstant at bilde sig selv og andre dette ind.

En komplicering dækker over de enkle kendsgerninger. En komplicering forhindrer fremskridt og en løsning på problemet. En komplicering fritager de skyldige for ansvar.

At komplicere så simple forbrydelser er at gøre sig medskyldig i dem. At komplicere den stærkes brutale overgreb mod den svage og forsvarsløse er vildledning og propaganda. At komplicere overlagt mord er at retfærdiggøre det.

Konflikten har for det første intet med religion at gøre. Det er ikke en etnisk-religiøs konflikt. For det var vel heller ikke “de kristne” som ulovligt angreb Irak? Var det “de kristne” som i samlet flok tæppebombede og destruerede Libyen? Fordi man er medlem af Folkekirken, og regnes som kristen, så er det jo kun de færreste, som er udøvende eller ortodokse kristne. Sådan forholder det sig også med muslimer, jøder og andre trosretninger.

Det er ikke den samlede jødedom der angriber og tæppebomber Gaza. Hamas er ikke talsmænd for samtlige verdens muslimer. Hvad har religion overhovedet med krig og noget som helst at gøre, andet end at fastlåse al diskussion og debat i en skyttegravskrig? At opstille “konflikten” på den måde er del og hersk. Religion og racisme leder fokus væk fra sagens kerne. Svinehunden logrer med halen når religionskortet bliver spillet.

Hamas er ikke Palæstina. Den israelske befolkning er ikke den israelske regering. Var det den samlede danske befolkning, som angreb og besatte Irak og Afghanistan? Nej, det er magtliderlige, krigsliderlige, og psykopatiske ledere og generaler som trykker på knapperne. Befolkningen vildledes og manipuleres af medierne til at acceptere de endeløse angreb og besættelser.

Israel har besat Gaza. At kalde det en forsvarskrig er absurd. Det er en fornærmelse mod al anstændig, rationalitet, logik, fakta, og intelligens. Det er en direkte omskrivning af virkeligheden og historien. Hvorfor fastholder politikere og journalister så denne groteske påstand overfor os?

En besættelsesmagt ser modstandskæmpere som terrorister. Var de danske modstandsgrupper under Anden Verdenskrig terrorister? Israel er en besæt­tel­ses­magt, og man kan natur­lig­vis ikke føre for­svar­skrig mod det besatte land og dets under­trykte indbyggere. Derfor kan det i sagens natur aldrig være Hamas som affyrer det første skud. En besættelse er et angreb i sig selv.

Der er altid Israel som bryder våbenhvilerne. Altid. Men medier og politikere fodrer os med Israels løgne og krigspropaganda om, at det er Hamas som altid affyrer den første raket. Altså den raket, som Hamas affyrer som svar på Israels angreb. Det gentages hele tiden for os, at det er umuligt at finde ud af hvem der startede voldsspiralen. Det er det måske, hvis man er komplet hjernedød.

Martin Krasnik, og størstedelen af hans danske journalistkolleger, synes at det hele er så kompliceret, at det er umuligt at finde ud hvad der foregår. Det første offer i en krig er sandheden. Derefter ryger der gerne et par hundrede palæstinensiske børn. De danske medier og journalister vælger dog alligevel at holde sig til Israels version af virkeligheden, og hjernevasker dermed den danske befolkning med israelsk krigspropaganda og hvidvaskning. Al kritik af Israel er ifølge medier og politikere lig med støtte til Hamas. At nævne krigsforbrydelserne og de ulige drabstal affejes som “følelsesladet” og “personlig holdning.”

Det hele er ret simpelt. Hvorfor gør det mere kompliceret end det er? Når man igen og igen forsikres om, at situationen er alt for indviklet for menigmand at forstå, så er det lettere at opgive at involvere sig i den, eller at prøve at forstå den.

Staten Israel er en brutal besættelsesmagt og et apartheid-regime. Staten Israel begår krigsforbrydelser på stribe. Staten Israel angriber konstant sine nabolande. Staten Israel har indhegnet palæstinenserne i Gaza. På syvende år holdes den uskyldige befolkning indespærret og udsultet. Atommagten Israel sender regelmæssigt missiler og bomber ind i tætbefolkede områder. Den israelske regering lyver om grundlaget for deres krige og drab på tusindvis af mennesker. Israel er en forkælet møgunge, som terroriserer sine omgivelser, med fuld og uforbeholden støtte fra forældrene, USA og Europa.

Israel kunne ikke nøjes med det stykke land, som FN havde taget fra palæstinenserne, og gav til “jøderne.” Israel har siden besat og stjålet snart alt resterende land fra palæstinenserne. Israel har dræbt, lemæstet og fordrevet millioner af mennesker, og er nu i gang med at udslette indespærrede og uskyldige børn, kvinder og mænd i Gaza. Israel er i gang med den endelige løsning på det palæstinensiske problem. Historien gentager sig med omvendt fortegn. Længere er den ikke. Sværere er det ikke at forstå.

At komplicere folkemordet på palæstinenserne er at forlænge det. At komplicere folkemordet er at undskylde det. At komplicere folkemordet er den komplette mangel på medmenneskelighed og medfølelse. At komplicere folkemordet på uskyldige børn, kvinder og mænd er at tage del i det.

Reklamer

From → Artikler, Gaza

One Comment

Trackbacks & Pingbacks

  1. At komplicere er at samtykke - DenFri.dk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: