Skip to content

Staten vender påståede terrortrusler mod befolkningen

29. juli 2014

Det påståede planlagte terrorangreb i Norge bruges af de norske myndigheder og politikere til at indføre skærpet kontrol og overvågning af borgere og udlændinge. Og til at sende militære styrker på gaden. Terrorfrygten får befolkningen til at acceptere alle statens indgreb og overgreb.

Statsapparatets påstand om, at nogen muligvis vist nok har tænkt på at begå terror på et eller andet tidspunkt, et eller andet sted, bakkes ikke op af beviser. Dem har man ikke lige nogen af. Medierne kræver dem heller ikke.

“De norske myndigheder har udelukkende sagt, at på et tidspunkt i løbet af de nærmeste dage vil en gruppe, formentlig ekstreme islamister med kamperfaring fra Syrien, rette et angreb mod et ukendt mål på et ukendt sted i Norge,” skriver Politiken.

På dette grundlag sættes Norge i det højeste alarmberedskab nogensinde. Samtlige borgere mistænkeliggøres, landets moskeer belejres og overvåges, og der indføres paskontrol ved grænserne til lands, til vands og i lufthavnene. Politiet på gaden bevæbnes med maskinpistoler. “Politiet har blandt andet bedt om at kunne bruge forsvarets forskellige specialstyrker og fået hjemmeværnet sat ind i forbindelse med bevogtning af bygninger,” skriver Politiken om den pludselige militarisering af norsk politi.

Politidirektøren har bedt Forsvarets specialkommando og Marinejægerkommandoen om at holde sig klar til at gå i aktion. Hjemmeværnet og soldater fra det norske forsvar beskytter bygninger og infrastruktur.

Hvilken hudfarve sammenkæder politi og myndigheder mon med udlændinge og mulige terrorister? Kan politiet se hvem der er udlændinge, eller går de efter folk som ser “muslimske” ud?

Væbnet politi har blandt andet gennemsøgt tog i morges.

En rejsende, der netop er ankommet til hovedbanegården i Oslo, Anne Andersen, fortæller, at politiet er gået igennem toget og har tjekket pas på rejsende ved grænsen ind til Norge.

»De tjekkede især udlændinge. Det var fire-fem politifolk med våben, som spurgte, hvem folk var, og hvor de skulle hen. Men ellers forløb togrejsen som normalt«, siger Anne Andersen til et andet norsk medie, Dagbladet.

Staten nøjes dog ikke med at mistænkeliggøre og terrorisere befolkningen i gaderne.

Staten og politikerne anser tydeligvis samtlige brugere af sociale medier som potentielle terrorister. De sociale medier, og al anden færden på internettet, er massivt overvåget af myndighederne. Staten aflytter samtlige borgeres telefoner. Vores færden på internettet kortlægges af teleselskaber og efterretningstjenester. De sporer vores mobiltelefoner. De kan læse vores email og private beskeder. De ved hvad vi køber, hvor vi køber det, og hvornår vi køber det. De overvåger os på gaden, og de overvåger os på nettet.

Lovforslag opstår af irrationel frygt, uvidenhed og populisme. Danske politikere var hurtigt ude at kræve skærpet overvågning af danskere, som rejser til eller fra Syrien. Politikerne ville have mulighed for at fratage de pågældende menneskers rettigheder og statsborgerskab på grundlag af deres rejsemål.

Et par dage efter det nationale hysteri, og den militære undtagelsestilstand, melder myndighederne om nedsat fare for terrorangreb. Man advarer dog befolkningen om ikke at slippe den irrationelle frygt for terrorangreb. Egentlige terrorangreb udsættes vi ikke for. Vi ser aldrig ikke skyggen af beviser for, at noget sådant overhovedet planlægges. Vi lever med en større risiko for at dø i en faldulykke i badeværelset end i et terrorangreb. Egentlige terrorangreb rammer relativt få. Påståede terrorangreb er farlige for hele befolkningen.

De påståede terrortrusler ender for det meste med, at kontrollen af samtlige borgere strammes, og endnu flere borgerrettigheder ophæves. Politikerne indfører midlertidige sikkerhedsforanstaltninger, lømmelpakker, terrorpakker som altid ender med at blive gjort permanente. Mere kontrol, mere straf, mindre frihed, mindre demokrati.

Og hvorfor må borgerne ikke begå terror, når staten godt må? USA, Danmark, Norge og de vestlige lande har bombarderet, angrebet, destrueret og besat det ene land efter det andet siden 11. september 2001. På et grundlag af påstande og løgne tilmed.

Vores vestlige regeringers endeløse krige mod påstået terror har kostet hundredetusinder af dræbte mennesker, og skabt millioner af flygtninge. USA har med Danmarks hjælp udsat tusindvis af uskyldige mennesker for tortur. Tilfældige og uskyldige mennesker har fået lov til at rådne op i fangehullet Guantanamo i mere end ti år uden sigtelse, retssag eller rettigheder. Denne form for terror ser politikere og journalister ikke noget galt i.

Vesten terroriserer hele befolkninger i Mellemøsten. Holder kvinder, børn, og mænd i daglig frygt for at blive dræbt af vores droner, krigsskibe, bombefly, og specialstyrker. En tilstand af endeløs panik og frygt, som vi med fuldt overlæg udsætter millioner af uskyldige mennesker for. Vi bomber bryllupper og begravelser. Vi bruger kemiske våben og klyngebomber. Vi holder hånden over Israels folkemord på palæstinenserne. Mon det er derfor, at nogen drives til gengældelsesangreb mod os? Gengældelsesangreb, som dog aldrig udføres på de nordiske kanter. Vi har kun statens ord for, at nogen derude pønser på det.

Det er når staten og politikerne lyver om grundlaget for at gå i krig, at vi har allermest brug for vore borgerrettigheder. Men politikerne forsikrer os derimod, at det er nødvendigt at ophæve netop borgerrettighederne. For vores egen sikkerheds skyld selvfølgelig, set i lyset af de påståede planlagte terrorangreb. Påstande, som statsapparatet og medierne selv har fabrikeret.

Hvilken trussel bør vi være mest på vagt overfor: påståede terrorangreb som aldrig finder sted, eller den statsterrorisme, som vi og borgere i resten af verden i stigende grad er udsat for hver eneste dag?

*****

OPDATERING: Norge var vist slet ikke udpeget som terrormål, indrømmer den norske efterretningstjeneste ifølge en artikel på bloggen Fokusert:

Terror- og etterretningsekspert Anthony Glees mener at Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) bør formidle så mye informasjon som mulig til publikum. Og han mener det PST til nå er kommet med er alt for tynt og lite konkret. Og allerede i går kunne en talsmann for PST fotelle at de enda ikke var sikre på at det var utpekt et terrormål i Norge, som her spiller en et høyt spill med folks terrorfrykt. For man skal ikke spekulere og gå ut med terrortrusler som er så løst fundert som det PST nå har gjort.

Reklamer

From → Artikler

3 kommentarer
  1. Super godt indlæg, igen, kommer til at læse mere af dit arbejde her ovre, tak.

Trackbacks & Pingbacks

  1. Statens påståede terrortrusler indskrænker vores frihed - DenFri.dk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: