Skip to content

Det bedste angreb er et forsvar

17. juli 2014

Israel er en besættelsesmagt, og man kan naturligvis ikke føre forsvarskrig mod det besatte land og dets undertrykte indbyggere.

Hamas er palæstinensernes demokratiske valgte regering. Hvis militante dele af Hamas vælger at affyre raketter i retning af besættelsesmagten, så kan det selvfølgelig ikke betegnes som et angreb. Modstandskamp mod de besættende styrker er ikke et angreb. Det er forsvar.

Det er dog for det meste Israel der bryder våbenhvilerne, når de enten bomber Gazas befolkning eller likviderer medlemmer af Hamas. Reaktioner på dette kan ikke betegnes som andet end modstandskamp.

Og uanset hvad, så kan palæstinenserne ikke kollektivt drages til ansvar for Hamas’ modreaktioner. Med belejringen, og de konstante tæppebombardementer, giver man dem heller ikke hverken tid eller mulighed for at vælge en anden regering.

Israel har besat og inddraget palæstinensiske landområder, og holder uskyldige mennesker indespærret på 7. år. Israel affyrede de første skud for flere årtier siden. Israel angreb første gang i 1948. Men politikere, medier og journalister er af den opfattelse, at palæstinenserne ikke engang må have lov at forsvare sig. De fordrejer derimod modstandskampen til at være et angreb på Israel.

FN har erklæret modstandskampen for legitim. Men det behøver vi ikke FN til at fortælle os, for alt andet er absurd. Ikke desto mindre holder israelske politikere og militær stædig og arrogant fast i denne absurde propaganda. Det første offer i en krig er sandheden, og man bør aldrig udelukkende tro på den ene parts påstande. Men vestlige og danske medier viderebringer udelukkende Israels propaganda og påstande. Hamas eller palæstinenserne gives ikke en stemme.

Medier og journalister er medansvarlige for retfærdiggørelsen af de brutale tæppebombninger af uskyldige børn, kvinder, og mænd i Gaza. At kalde det en forsvarskrig er en forbrydelse mod menneskeheden. Modstandskamp er ikke et angreb, det er forsvar. Medierne og politikerne forsøger dog ihærdigt at bilde os det modsatte ind.

Hvornår stiller vi politikere, medier og journalister til ansvar for deres forbrydelser mod menneskeheden?

Reklamer

From → Artikler, Gaza

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: