Skip to content

Stakkels besættelsesmagt

15. juli 2014

Besættelsesmagten Israel er, ifølge medierne og politikerne, det stakkels offer, som er truet på eksistensen af de indespærrede, udsultede og forsvarsløse palæstinensere i det belejrede og omringede Gaza. Atommagtens superavancerede og velsmurte militær, store flåde og flyvevåben, er i fare for at blive udslettet af slangebøsser og hjemmelavede raketter.

Besættelsesmagten Israels forsvarskrig mod de forsvarsløse og omringede palæstinensere, er vinklen som TV og aviser sælger os. Med frygt og indoktrinering lykkes denne manipulation på ufattelig vis. Man opildner til blindt had og racisme. Svinehunden fodres. Mange lever gladelig i denne dybt irrationelle og fordrejede medieskabte virkelighed. Det hjælper vel på samvittigheden. Man vil så gerne tro på den historie om, at vi er de gode, og de andre er de onde.

Medierne viderebringer ukritisk den ene parts løgne, og opildner til had og dehumanisering af den anden part. Nogle æder dette råt, andre gør ikke.

Nogle er hjernevaskede af den israelske krigspropaganda, som skal retfærdiggøre regimets krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden, som har stået på i årtier. Nogle mennesker ser igennem løgnene. Nogle har medfølelse for sine medmennesker. Nogle er ikke grebet af irrationel frygt.

Som urokkelig Israel-støtte må man nødvendigvis retfærdiggøre overfor sig selv, hvorfor man hylder dette folkemord, denne Holocaust mod palæstinensere. Man må på en eller anden måde må forsvare sin støtte til, at Israel smider hundredvis af ton bomber ned over 800.000 indespærrede og udsultede børn.

Tæppebombning af et omringet beboelsesområde er næppe en eksemplarisk bestræbelse på at undgå civile tab.  Det er jo fuldstændig sindssygt at tro på, men det gjorde Dagbladet Information dog alligevel i sidste uge. Men mange er desperate for at købe aflad. Man vil så desperat nødigt indse, hvad man i virkeligheden er med til at støtte.

At besættelsesmagten Israel er nødsaget til at forsvare sig selv, mod det besatte område og de undertrykte, er jo vanvittigt. Men israelske og vestlige regeringer, i samarbejde med de israelske, vestlige og danske medier, har formået at sælge denne vinkel til israelerne, og endda også til en god portion danskere. Man spiller på frygt og stammementalitet. Og dér forsvinder al fornuft og rationalitet. Og zionisme er racisme, som Miko Peled siger. Alt sammen noget der taler til følelserne, ikke fornuften.

At undertrykkeren skulle være den undertrykte er jo grinagtigt. Der er nærmest uforståeligt, at nogen køber den forklaring. Desuden er det første offer i en krig er sandheden. Det nytter ikke noget, at tro på, hvad den ene part i en krig siger. Og palæstinenserne, som straffes for Hamas’ spinkle forsøg på at bekæmpe overmagten, med hjemmelavede raketter, høres slet ikke. Men hvorfor må Hamas ikke føre krig mod Israel, når Israel må føre krig må mod Hamas? Og bør man ikke forvente en eller anden form for modstand og reaktion på årtiers besættelse og krigsforbryderiske overgreb? Israel har jo efterhånden stjålet samtlige Palæstinas landområder.

Gaza er belejret af besættelsesmagten Israel, som har afskåret den tætbefolkede by fra omverdenen, inkl. adgang til mad og vand. Den forsvarsløse og uskyldige befolkning bliver jævnligt tæppebombet af det overlegne israelske militær. Israel kalder dette angreb på indespærrede kvinder, børn og mænd en forsvarskrig. Tusindvis af familiers hjem er blevet sønderbombet, som del af dette forsvar mod de forsvarsløse.

Medier og politikere sidder med popcorn og campingstol og hepper. Våbenindustrien tjener styrtende. Uskyldige børn, kvinder, mænd dør i gaderne. Tusindvis af familiers hjem bliver sønderbombet. Vi fodres med løgne. De israelske skatteydere betaler krigens omkostninger. Og palæstinenserne betaler prisen.

Krig er fup og fidus.

palestine-pic-1

Reklamer

From → Artikler, Gaza

5 kommentarer
 1. Godt med et opråb her. Det er ren galimatias.

  Din billed illustration taler tydeligere end 1000000 ord, bomber og trusler.

  Selvfølgelig danner undertrykkelse modtryk. Det er en ‘human’ reaktion, ud fra forståelsen for hvordan den menneskelige psyke opererer. Desværre. Var det ikke for Hamas, ville løgnen ikke kunne overleve særligt længe. Og den ville ikke blive selvforstærkende med samme styrke, som den er tiltaget med i 8 ÅRTIER. 5 Hamas krigere, bliver lynhurtigt til 5000 i propagandakrigens spin. Så kører maskineriet.

  Temmelig paradoksalt, at et folk som selv var så tæt på udryddelse, fordriver og undertrykker folk i det land, som de fik tildelt som hjemland af det internationale samfund, som bod på forbrydelsernes omfang. Palæstina var engang et samfund for alle trosretninger. Hvorfor skulle jødedommen have ret til at fordrive de andre?

  • Temmelig paradoksalt, at et folk som selv var så tæt på udryddelse, fordriver og undertrykker folk i det land, som de fik tildelt som hjemland af det internationale samfund, som bod på forbrydelsernes omfang.

   Ja, det må man sige. Det lader til at vi er i gang med at gentage historien, blot med omvendt fortegn. Jeg blev gjort opmærksom på kortet, billedillustrationen, via Miko Peleds tale, en afsløring af den israelske stats tilsyneladende endeløse række af løgne og groteske manipulation med virkeligheden. Den virkelig som medierne er med til at opretholde. Talen er stærkt anbefalet.

   • Tak for linket. Der er intet nyt i det for mig, men fedt at han står frem og vil fortælle verden om den rette sammenhæng.

    Det sidste træk, og dødsstødet udføres i samme nu. Gaza vil være sønderskudt før morgendagen starter, og folk være skudt på klods hold i deres hjem.

 2. O.A. permalink

  HAMAS er Palæstinensernes demokratisk valgte.

  Jeg er fra en årgang hvor Rusland, Cuba og andre kommunistiske regimer støttede PLO og deres “legitime” mord på Israelere.

  Palæstinensere og jer der støtter op om HAMAS idag, viderefører den politik.

Trackbacks & Pingbacks

 1. Stakkels besættelsesmagt - DenFri.dk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: