Skip to content

Fløjtepusternes triumf

24. april 2014

Jeg kan godt lide ideen med fløjte-koncerten. Den geniale ved den er, at den allerede har vist sig effektiv uden så meget som et enkelt pift. Jeg havde dog hellere set, at Helle Thorning blev mødt med total tavshed, et iskoldt hav af protesterende stilhed. Et om muligt endnu stærkere signal til pamperne på Christiansborg. Medier, politikere, tillidsfolk og fagforeninger havde på den måde intet at jamre sig over.

Folketingspartiet står sammen om truslen fra demokratiet og ytringsfrihedens pibelyde. Politiken og Enhedslisten til fløjteaktivisterne: Drop sabotage af Thornings tale. “Der er mere intelligente måder at vise sin utilfredshed med regeringen, siger Finn Sørensen. De aktivister, der planlægger at sabotere Helle Thorning-Schmidts (S) 1. maj tale, bør droppe deres aktion og i stedet finde en anden måde at udtrykke deres utilfredshed med regeringen på. Det mener gruppeformand i Enhedslistens folketingsgruppe, Finn Sørensen.”

Her hentyder han selvfølgelig til de intelligente måder Enhedslisten har brugt, som udtryk for deres utilfredshed med regeringens løftebruds-politik, selskabstømmeri og brutale sociale nedskæringer.

Men, Finn, vi har jo netop prøvet de andre intelligente måder: folkeafstemninger respekteres ikke, og underskriftsindsamlinger og demonstrationer ignoreres totalt. Når I ikke lytter til befolkningen, hvorfor skulle befolkningen så lytte til jer?

Og hvad skal vi med flere ord? Vi har hørt alle flosklerne hundrede gange før. Vi hører stort set ikke andet end tomme ord, og efterlades altid med brudte løfter. Politikernes ord er ikke blot meningsløse, men har ofte den helt modsatte betydning: Offentlighedslov betyder f.eks. mere hemmeligholdelse.

Højre og venstre har også mistet al betydning. Den nuværende “venstrefløjs”-regering begår samme brutale overgreb på velfærd og sociale områder som deres “modstandere” på den anden fløj. De tager også fra de fattige og giver til de rige. Socialdemokrater sælger dansk energiproduktion til kriminelle børshajer via skattely. Et samlet Folketingsparti står klar til at købe amerikanske bombefly for 30 mia. skattekroner, lige efter at have taget understøttelsen væk fra dem som har mest brug for den.

Regeringen blæser højt og flot på borgernes rimelige bekymring vedrørende USA og Dammarks overgreb på privatlivets fred. De er fuldkommen tavse om den massive overvågning, sporing og aflytning af egne borgere. Danske politikere kan hverken lide whistleblowere eller fløjtepustere.

Villy Søvndal og Helle Thorning-Schmidt meldte sig ivrigt og frivilligt til at hjælpe USA med at bombe syriens befolkning sidste sommer. De stillede ingen urimelige krav om f.eks bevisførelse for USAs påstande om, at der var blevet brugt kemiske våben mod den syriske befolkning. De fleste var endda enige om, at et vestligt bombardement kun ville forværre situationen. Men Villy og hele den krigsliderlige danske presse var klar til at gå i krig. Nu skulle nogen fanme dø! Hverken politikere eller journalister mindede sig selv om, at bare ti år forinden havde Bush, Blair, Fogh og Per Stig angrebet Irak på en overlagt løgn.

Der er absolut ingen forskel på en socialdemokratisk eller konservativ regering. Det er nøjagtigt den samme politik, og de samme overgreb, som udføres mod befolkningen, infrastrukturen, og statskassen. Nogle klager over, at fløjtespillerne begår et kæmpe selvmål, og at aktionen er en gave til modstanderne på “højrefløjen”. Men en kritik af den ene side er samtidig en kritik af den anden. Hvis man peger fingre af spillerne på det andet hold, peger man direkte tilbage på spillerne på sit eget. Det giver ikke længere mening at spille det spil, som politikere og medier stædigt forsøger at holde i gang. En protest mod Thorning d. 1. maj, er en protest mod dem alle. Smid den politiske spændetrøje.

I forhold til politiets overgreb på handicappede og klimademonstranter, danske politikeres endeløse bombardementer af talrige befolkningerne i Mellemøsten og Afrika, totalovervågning af borgernes privatliv, og regeringens overgreb på 30-40.000 danskeres levegrundlag plus det løse, så lyder det her ret uskyldigt:

“Sidste år oplevede statsministeren blandt andet at få sprøjtet vand på sig med en vandpistol, ligesom der lød højlydte protester og buh-råb de steder, hvor hun indtog talerstolen. I år har en gruppe aktivister annonceret, at de vil fløjte højt for at overdøve Thorning, når hun skal tale i Fælledparken i København.” (fra artiklen i Politiken)

En regering, som frygter befolkningen, opfører sig ordentligt. En regering, som ikke frygter befolkningen, opfører sig som den vil. Den danske regering skider i stigende grad på borgerne. Men de 179 medlemmer af Folketingspartiet må alligevel være en smule nervøse for at blive stillet til ansvar, for alt det lort de går og laver, når de som her farer op ved udsigten til en harmløs lille pibekoncert. Hvis de frygter fløjterne, hvorfor finder vi så ikke trompeterne frem?

I USA har Thornings slyngveninde Obama gjort den slags højlydte protester forbudt. Mon fløjtekoncerter stadig er lovlige til næste år? Næste kampdag bliver måske forbigået i fuldkommen stilhed.

 

Reklamer

From → Artikler

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: