Skip to content

Droneangreb dræber mange drager i Yemen

22. april 2014

Hvis Don Quijote udtaler, at han har slået 55 faretruende drager ihjel, som i virkeligheden er vindmøller, så vil de færreste journalister ukritisk videbringe hans påstand som fakta. Men det gør de når USA og Yemen slår faretruende drager ihjel.

Sidste år stoppede de fleste danske medier deres ukritiske brug af USAs stempling af alle dræbte mennesker som militante, mere end et år efter at denne praksis blev offentliggjort. Men i denne uge har Ritzau, Politiken og Berlingske desværre genoptaget den amerikanske krigspropaganda:

Lokal stammeleder i Yemen siger, at mindst 30 drager fra al-Qaeda er dræbt af et angreb fra en drone.

Obama og USA tæller alle dræbte i et droneangreb som “militante”. Dvs. hvis man dræber en flok teenage-drenge i Yemen, så oplyser man til pressen, at en flok militante er blevet dræbt i et drone-angreb. Succes! Men når medier og journalister ved, at det foregår på denne måde, så viderebringer de selvfølgelig ikke ukritisk disse oplysninger til deres læsere.

Det gør de så alligevel. Søren Friis fra Udenriget.dk i en kommentar på Twitter:

BNB har ingen kvaler over at stemple dronedræbte uden tvivl: “55 militante fra al-Qaeda. Eksempel: Ingen af de 30+ dronedræbte i juli-august 2013 fandtes på regeringen i Yemens dengang spritnye terrorliste.

Medierne viderebringer krigsmaskinens pral og påstande. Jeg skrev denne artikel i 2012, efter at New York Times og Det Hvide Hus afslørede hvordan man holdt antallet af dræbte uskyldige kunstigt nede: simpelthen ved at stemple alle dræbte som militante eller terrorister! Nu er den desværre relevant igen.

En artikel i New York Times fra 29. maj 2012, afslører Obamas strategi som skal reducere antallet af civile dræbte med droner, i Mellemøsten og det nordlige Afrika. Planen går i al sin enkelhed ud på, at man tæller alle krigsduelige mænd og drenge, som dør i et angreb, med på listen over over militante.

Hvis en formodet militants lerhus bliver ramt af et amerikansk Cruise-missil, og eksplosionen samtidig dræber flere naboer og tilfældigt forbipasserende, så ryger de fleste automatisk med på listen over “militante” som angrebet har elimineret. Et andet eksempel: din overbo har angivet din underbo til besættelsesmagten, for mistænkelig adfærd. Et missil sendes ned fra himlen, for at undersøge påstanden, men eksplosionen dræber jer alle tre. Og så døde der altså tre militante i det angreb, ifølge USAs statistisk.

Læs resten af artiklen, og se eksempler på hvor meget USA-propaganda de danske medier faktisk er med til at sprede.

Søren Friis, som også skriver skarpe indlæg på Politiken, beskrev sidste år den side af virkeligheden, som medierne sjældent viderebringer:

“Den 3. juli i år (2013, red.) blev sytten mennesker dræbt, da missiler ramte en række huse og køretøjer i Miranshah, en hovedby i Waziristan. Mange flere blev såret i angrebet.

Redningsindsatsen lod dog vente på sig. Det skete, fordi der var frygt for yderligere angreb fra de stadigt svævende droner. Det er ikke mindst denne ‘double tap’-taktik, som har fået alarmklokker til at ringe hos FN’s jurister. Den indebærer, at redningsarbejdere og andre rammes af efterfølgende angreb, når de forsøger at komme ofre til undsætning. Også begravelser og bryllupper har været mål for angreb.

USA regner i forbindelse med droneangreb alle mænd og drenge i den våbendygtige alder (15 år og opefter) for at være “mistænkte militante”. Dette bekræftede højtplacerede men unavngivne kilder i Obama-regeringen sidste år i New York Times.

En konkret mistanke behøver således ikke at eksistere inden drabshandlingen, først efter: De dræbte befandt sig mistænkeligt tæt på mistænkte militante, hævdes det, ergo var de selv mistænkte militante i andet led.”

Medier og journalister undlader at fortælle os om de uhyrligheder, krigsforbrydelser, drab og lemlæstelser vores regeringer stadig begår i Mellemøsten og andre steder. Vi udsætter uskyldige mennesker, hele befolkninger, for den samme terror som vi påstår at bekæmpe. Vi bekæmper terror med terror, omend på et meget mere omfattende, altødelæggende og dødeligt niveau. Vi bekæmper terrorister og militante (som altså for det meste er almindelige mennesker som er blevet dræbt af amerikanske bomber og missiler) med terrorisme og militarisme.

Det er Vesten som begår langt størstedelen af den terror, som politikere og medier hele tiden fortæller os, at vi (helt irrationelt) skal frygte. Men det er altså døde, uskyldige mennesker i Mellemøsten vi skal være bange for?

Bør de enkelte journalister stilles til ansvar for denne manipulation og hvidvaskning af Vestens massemord og terror?

Reklamer

From → Artikler

One Comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: