Skip to content

Danmarks mest populære Ukraine-kender

3. marts 2014

Jourhavende journalist Niels Holst burde fjernes fra sin post. Han gør ukritisk brug af oplysninger, som stammer fra en tankelæser, og præsenterer dem for sine læsere som sandheden selv. Han er uduelig og doven, og tjekker ikke selv fakta i sin artikels faktaboks. Kort sagt: han er journalist på Politiken.

En dansk såkaldt “Ukraine-kender” påstår, at Putin har besat Krim-halvøen som hævn for, at han blev ydmyget under OL. Det lyder umiddelbart vanvittigt, selv for denne russiske diktator. Hvilke beviser underbygger han denne alvorlige anklage med, som Politiken bringer på forsiden af deres netavis? Hvordan kan han vide hvad Putin tænker?

Det spørger Niels Holst ikke ind til. Helt ukritisk lader han i stedet “Ukraine-kenderen” lufte sine mange påstande og konklusioner i avisen. Men det er helt i orden: vi kan stole på ham fordi han engang har læst på universitetet…

»Putin har lovet at genrejse Rusland, men i Ukraine er han flere gange blevet ydmyget. Senest da Viktor Janukovitj blev væltet midt under afslutningen på OL i Sotji, der var Putins store paradenummer«.

»Når Putin nu har lovet at genrejse Rusland, kan han naturligvis ikke tåle at blive gjort til grin. Det hævner han så ved de facto at annektere Krim«, siger Ivan Nester Nielsen, der er uddannet cand. mag. i øststatskundskab og historie.

Niels Holst understreger, at cand. mag. Ivan Nester Nielsen er uddannet i øststatskundskab og historie. Der er derfor ingen grund til at forholde sig kritisk til denne menneskelige krystalkugle, som åbenbart også besidder telepatiske evner. Skulle der være nogle enkelte derude, som stadig ikke er helt overbeviste om dette sandhedsvidnes evner som tankelæser, så maner journalisten dem alle til jorden med ét slag, og sætter trumf på:

Han har et indgående kendskab til den politiske situation i Ukraine, som han har besøgt over 30 gange, senest i august 2013.

Han var i Ukraine sidste sommer: Sandheden flyder fra hans mund. Journalisten og Ukraine-kenderen virker i øvrigt forargede over, at Putins motiv er hævn. Hvorfor nu det? USA og Danmark var sidste sommer parate til at udføre et “hævnangreb” på Syrien, og så ikke noget forkert i det. Medierne skreg på blod og hævn.

Ivan Nester Nielsen er formand for Dansk-ukrainsk Selskab. Deres hjemmeside lader desværre til at være utilgængelig for øjeblikket. Men så er det godt, at den flittige journalist Holst begaver os med en faktaboks om selskabet. Her lærer vi, at selskabet arbejder med at styrke de politiske bånd mellem Danmark og Ukraine, men forsikrer os samtidig om, at selskabet skam er uafhængigt af politiske partier og interesser. Politikens mand ser heller ingen grund til at undersøge, stille spørgsmål eller kritik til oplysningerne i “faktaboksen”. Læg mærke til kilden…

Dansk-ukrainsk faktaboks Det kunne være ret interessant, at finde ud af hvem der står bag dette selskab, men vi må vente til at hjemmesiden bliver tilgængelig igen. Hvor er Niels Holsts journalistiske nysgerrighed blevet af?

Politiken og Niels Holst kender åbenbart ikke nogen som rent faktisk bor og opholder sig i Ukraine. Det lader nemlig til, at Ivan Nester Nielsen bor i Danmark, for her har han nemlig tænkt sig at gå på barrikaderne tirsdag eftermiddag:

På vegne af Dansk-Ukrainsk Selskab tager han kraftigt afstand fra Ruslands militære intervention i Ukraine.

»Der er tale om en grov overtrædelse af Ukraines suverænitet og territoriale integritet, som vi på det skarpeste fordømmer. Det er aldeles uacceptabelt, og det vil vi også markere ved at deltage i en demonstration på tirsdag foran den russiske ambassade«, siger Ivan Nester Nielsen.

Denne udtalelse indsætter krigsreporter Holst øverst i artiklen. Er det for at minde os om, at det er uacceptabelt at krænke et lands suverænitet, specielt når det ikke udgør nogen trussel mod den invaderende hær? Den slags bliver vi sjovt nok aldrig mindet om, når USA og Danmark bombarderer, invaderer og besætter det ene forsvarsløse land efter det andet i Mellemøsten og Afrika. Behandler han også sine kilder og oplysninger i de situationer, med samme rettidige omhu og professionalisme, som her med Oraklet fra Østerbro? Grov overtrædelse boks

Hjemme fra stuen mener Ivan, at kunne vide alt om hvad der foregår i magtens korridorer nede i Ukraine:

»Den nuværende nationalliberale regering kom til magten på ryggen af de højrenationale, som langt hen ad vejen stod bag revolutionen i Kijev. Den er dannet i en alliance med afhoppere fra Janukovitjs parti og er i virkeligheden ganske midtersøgende og pacifistisk og vender den anden kind til i forhold til de russiske aggressioner«, mener Ivan Nester Nielsen.

Seeren fra stenbroen har talt. Men nu begynder de “uafhængige interesser” at røre lidt på sig:

Han beklager samtidig, at den seneste udvikling har bremset den politiske proces, der ellers var sat i gang med magtskiftet i Kijev, og som gerne skulle vende udviklingen i det gælds- og korruptionsplagede land.

»Putin paralyserer hele den politiske proces i Ukraine, hvor det hele nu handler om, at Krim er besat og Ukraine er truet. Den politiske proces burde jo gå ud på at få underskrevet en aftale med EU«, siger Ivan Nester Nielsen.

Selskabets prioritering er altså i første række politik og økonomi, derefter kommer kulturinteresserne, og nederst på listen ligger “de menneskelige kontakter mellem Danmark og Ukraine.” Ukraines befolkning skøjtes der let og elegant hen over, Ivan den Store er ivrig efter at få handelsaftalerne med EU sat på skinner.

Krigskorrespondenten i København, journalist Niels Holst, smider tilsidst et landkort på og slutter artiklen, med nogle oplysninger som vi må gå ud fra, at han ikke har undersøgt nærmere. Fyraften!

Skørt Ukraine kort

Reklamer

From → Artikler

11 kommentarer
 1. Jeg gjorde i en email Niels Holst opmærksom på dette indlæg, og fik med det samme et svar, hvori han mildt sagt afviser mine kritikpunkter. Jeg har nu givet ham muligheden for at komme med et svar i dette indlæg, og sendte et ham disse spørgsmål, for at lette hans arbejde yderligere:

  “Jeg bringer gerne dit svar på tiltale i mit indlæg, hvis du kan forholde dig til de konkrete kritikpunkter jeg påpeger i artiklen.

  Hvordan kan IVN vide hvad Putin tænker?
  Hvorfor lade sådanne beskyldninger baseret på tankelæsning stå uimodsagt og uden kritik?
  En faktaboks uden fakta?
  Glemmer du at minde dine læsere om, når USA og Vesten gør som Putin? Vi talte jo selv om at begå hævnangreb på Syrien sidste sommer.
  Hvem står i virkeligheden bag det selskab? Nåede du at se hjemmesiden inden den lukkede ned?”

 2. Jeg rystede også på hovedet af den. Hvis man sammenligner med andre debatter, så ville man aldrig bruge en formand for Dansk-Israelsk eller Dansk-Palæstinensisk Selskab/Venskabsforening som en uvildig ekspert indenfor konflikten.

  (Med mindre at det journalistiske niveau er faldet endnu mere, siden jeg for alvor gad at læse aviser).

  • God pointe. Jeg synes næsten det skal med i indlægget. Må jeg citere dig?

   Det kunne være interessant at finde ud af hvem der står bag det selskab, som selvfølgelig ikke er uafhængigt. Deres hjemmeside går meget behændigt ned netop nu.

 3. Axel Elias Ljungqvist permalink

  Udtal dig endelig om Ukraine, anonyme “journalist”. Det er da godt at I amatørjournalister kan få afløb, når I åbenbart ikke var begavede nok til at bestå eksamen. Find et område, hvor du kan forsvare og udtale dig om det du siger. Ifølge paragraf 275, er det ikke forsvarligt, det du sidder og skriver.

  Ruslands stolthed er faktisk meget alvorlig, ift. dem selv. Så det manden siger, er nok ikke så dumt endda. Jeg har selv fulgt godt med i sagen og har selv kendskab til Østeuropa. Held og lykke med karrieren… 😉

 4. Hvad sker der med jeres hjemmeside? Den har været nede i månedsvis. Det kunne være interessant at se lidt nærmere på hvilke virksomheder, organisationer og interesser som I “uafhængigt” arbejder for.

 5. Er det dig, Ivan?

  • Axel Elias Ljungqvist permalink

   Kært, du er dum… stod der måske Ivan ovenover?
   Jeg har aldrig været medlem.

 6. Taler du altid så pænt til mennesker, som taler pænt til dig? Hils onkel Ivan, lille ven.

Trackbacks & Pingbacks

 1. ER Politikens ”hjernedøde tankelæser” (og/eller hans advokat) virkelig hjernedød? - DenFri.dk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: