Skip to content

Danmark fordømmer Danmarks sabelraslen

2. marts 2014

Rusland er i gang med en humanitær intervention i Ukraine, som vi burde støtte, og ikke fordømme.

I følge Danmarks udenrigsminister, Martin Lidegaard, er det “fuldstændig uacceptabelt, at den russiske præsident overvejer at bruge sit militær i Ukraine.” Men hvorfor nu det?

Det er kun få måneder siden, at vi selv overvejede at bruge vores militær i Syrien, trods de mange advarsler om, at det unødigt ville eskalere krisen og hele den menneskelige tragedie i landet. Men det er åbenbart ikke “fuldstændig uacceptabelt” når der er os der gør det. Vi havde oven i købet ingen håndfaste beviser som kunne retfærdiggøre vores såkaldte hævnangreb, kun USAs tvivlsomme rapport med følelsesladede Youtube-videoer og statusopdateringer på Facebook. Men det var bevis nok for Vilde Søvndal og medierne, som skreg på blod og bomber. “Vi har gode erfaringer med humanitære interventioner, ” skrev Chefredaktør Anne Knudsen i Weekendavisen. Politikere og journalister havde intet lært af Irak-løgnen.

Udenrigsministeren udtaler i artiklen Danmark fordømmer Putins sabelraslen:

»Der er behov for alt andet end at eskalere den nuværende situation. Det har efter min overbevisning helt uoverskuelige konsekvenser, hvis man griber til militære midler på nuværende tidspunkt«, siger han.

Men humanitære interventioner er jo godartede, for pokker. Man kaster ikke bare en røvfuld bomber ned over det pågældende land, men samtidig også frihed og demokrati, som befolkningen bliver glad for i længden. Er Martin Lidegaard modstander af frihed og demokrati?

For tre år siden dryssede vi 30.000 befrielsesbomber ned over den libyske befolkning. Tidligere statsminister Anders Fogh om sin egen fremragende indsats i Libyen: “Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, siger, at den syv måneder lange indsats i Libyen har været en “stor succes” for alliancen. Det har vel været en af de mest succesfulde missioner i Natos historie, siger Fogh Rasmussen(.) Libyens befolkning kan efter fjernelsen af Gaddafi-regimet nu i sikkerhed tage deres lands fremtid i deres egne hænder(.)

Kammerat Fogh må have en helt anden definition af succes end de fleste andre mennesker. En artikel i Politiken fra 17. februar, Krigen i Libyen har efterladt landet i kaos, beskriver succesen: “Kort sagt er det en situation, hvor svage statsinstitutioner, inkompetente politikere og stærke militser kombineret med den lette adgang til våben har resulteret i et land i forfald uden ret og lov og har destabiliseret en i forvejen skrøbelig region og skabt grobund for militante grupper. Tre år efter interventionen bliver landet i dag holdt som gidsel af de samme mennesker, der væltede regimet. Stigende lovløshed, ugentlige kampe og mord anført af svært bevæbnede militser, som kæmpede krigen på landjorden, præger hverdagen i Libyen.”

Men vores politikere var altså uden tøven klar til at gentaget nummeret i bl.a. Syrien og Iran. Hvornår dropper vi vores mange militære aktiviteter? Fredsaktivisten Lidegaard stiller krav:

Den russiske præsident Putin må øjeblikkeligt droppe sine militære aktiviteter i Ukraine.

Det siger den danske udenrigsminister, Martin Lidegaard (R), kort tid efter at Vladimir Putin har anmodet det russiske parlament om tilladelse til at bruge væbnede styrker i det uroplagede land.

Putin benytter sig i det mindste af “demokratiet”, og beder først om lov til at bombardere Ukraine, som ikke udgør nogen trussel mod Rusland. Sådan forholdt det sig ikke ligefrem, da Obama forfatningsstridigt og diktatorisk jævnede Libyen med jorden, i øvrigt med ivrig og loyal hjælp fra krigsforbryderen Anders Fogh Rasmussens Nato og Danmarks militær.

De vestlige sabler rasler i takt. Bruger den danske udenrigsminister Obamas manuskript? Er han overhovedet i stand til at tænke selvstændigt?

Obama: Det vil få konsekvenser, hvis Rusland blander sig i den ukrainske konflikt ved at sende tropper til landet. Samtidig siger Obama, at han har gjort det klart, at Rusland kan være en del af det internationale samfunds bestræbelser på at samle Ukraine.

Lidegaard: »Der er behov for alt andet end at eskalere den nuværende situation. Det har efter min overbevisning helt uoverskuelige konsekvenser, hvis man griber til militære midler på nuværende tidspunkt«, siger han. Rusland er en del af en fredelig løsning. Han understreger imidlertid, at Rusland har en vigtig diplomatisk rolle at spille i konflikten.

Udsender Det Hvide Hus talking points til alle sine marionetdukker i de koloniserede lande? Apropos vigtige roller og manuskripter. Lektor Mette Skak om Ruslands iscenesatte uroligheder på Krim-halvøen:

“Det er absurd teater. Der er sådan set ikke nogen ukrainere, der har forløbet sig på Krim endnu. Der er ikke andet drama end det, som russerne selv skaber på Krim-halvøen«, siger Mette Skak.”

USA og Vesten er eksperter i absurd teater. Opsætningen af “Dobbeltmoral og Hykleri” spilles for fulde huse døgnet rundt i medierne, som aldrig påpeger, at kejseren ikke har noget tøj på. De bevæger sig aldrig ud bag kulissen.

Skuespillere som Martin Lidegaard, Anders Fogh og Obama kan deres replikker udenad. Men de giver overhovedet ingen mening. Hvad man i første akt selv gør sig skyldig i, fordømmer man i anden akt andre for. Bør vi ikke udvandre fra teatersalen, inden de får startet på tredje akt?

“Så længe de bare rasler med sablerne,” beroligede Ingeborg Skjern sig selv med, da Tyskland ifølge Korsbæk Tidende overvejede at bruge sit militær mod Polen.

Reklamer

From → Artikler

One Comment

Trackbacks & Pingbacks

  1. Danmark fordømmer Danmarks sabelraslen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: