Skip to content

Den opdigtede atomtrussel fra Iran

19. februar 2014

En ny bog beskriver USA, Israel og Europas ihærdige forsøg på at fremstille Irans beskedne atomenergi-projekt som et truende masseødelæggelsesvåben, trods fakta og alle efterretningstjenester og FN-inspektørers rapporter om det modsatte.

Reagan, Bush, Clinton, Bush, Blair, Fogh, Obama, Løkke Rasmussen, Thorning-Schmidt og Villy Søvndal har alle været med til at sprede disse påstande, forfalskninger, løgne og propaganda. Medierne åd det hele råt, og gør det stadig. Uoplyste og ukritiske journalister klipper/klister historierne, og sender dem videre til borgerne som fakta og sandhed. Og med chefredaktører som f.eks Anne Knudsen på Weekendavisen, spædes der endda helt frivilligt til med lokale løgne.

Læs hele det rystende uddrag fra ‘Manufactured Crisis: The Untold Story of the Iran Nuclear Scare’, som foreløbig kun findes på engelsk. Du er Journalist har her oversat de første fire afsnit af indledningen:

I november 2013 underskrev USA og fem andre nationer en foreløbig aftale med Iran vedrørende landets atomkraft-program. Den skulle efter planen efterfølges af en mere omfattende aftale og en afslutning på krisen, som allerede på det tidspunkt havde varet mere end et årti, som bestod af amerikanske og israelske trusler om et militært angreb på Iran, og forsøg på at lamme Irans økonomi ved hjælp af internationale handelsblokader.

Men hemmeligheden bag krisen er, at den er opfundet til lejligheden og ignorerer historiske fakta. Denne bog dokumenterer hvordan amerikanske og israelske politikere med fuldt overlæg opdigtede krisen, for derved at lægge maksimalt tryk på Iran for at opgive deres atomprogram. Man fremstillede Irans adfærd som bevis for, at landet skjulte dets atomvåben-program. Derefter viderebragte medierne ukritisk løgnen, den officielle historie, til offentligheden. Denne bog afslører, at stort set intet som er blevet bragt i vestlige medier om atomtruslen fra Iran, er baseret på fakta. Den optrævler hele den falske fortælling, som man holdt fast ved under hele krisen, der nu har varet i mere end ti år. Bogen genopretter den virkelige historie om Irans atomprogram og hele samspillet mellem Israel og USA.

Manufactured Crisis viser, at den amerikansk-israelske strategi gik ud på bruge det Internationale Atomagentur (IAEA) til at påvise, at Irans atomprogram blot var et dække over fremstillingen af en atombombe. Disse anklager skulle så bruges til at få FNs Sikkerhedsråd til at straffe Iran, eller bruges som grundlag for et amerikansk militært angreb. Resultatet blev at IAEA, der før havde fungeret som en relativt apolitisk organisation og blot foretog tekniske analyser af atomprogrammer, i perioden 2003-2008 blev forvandlet til et føjeligt redskab og en del af den anti-iranske kampagne.

Bogen fortæller historien om en “opdigtet krise” som udfoldede sig i årene fra 2002 til 2013, i tre markante faser, i takt med at den amerikanske og israelske strategi ændrede sig. Den siger ikke, at hvert eneste træk fra USA og Israels side fra starten har været en del af en nøje udtænkt plan. Den viser derimod, at hver fase af strategien udviklede sig som konsekvens af politiske muligheder og problemer, som opstod i forbindelse med at nå det overordnede mål: at svække og presse Iran på atomområdet.

Villy var ivrig efter at indføre barske sanktioner mod Irans befolkning på baggrund af det pure opspind. Sanktioner, som ifølge UNICEF dræbte mere end 500.000 irakiske børn, da løgnen var rettet mod Irak. USA har begået cyber-angreb mod fuldt ud lovlige iranske atomanlæg, og har sandsynligvis også myrdet forskere på projektet. Under hele krisen har Iran indtil nu hverken begået mord, cyber-angreb eller indført sanktioner mod andre lande og dets befolkninger, men det er altså Iran der er de onde – ikke os her i Vesten.

Vi må godt lyve, myrde, torturere, bombe, invadere, besætte, konspirere, udsulte, udnytte, sanktionere, og bruge både atomenergi og atomvåben. Det må de andre ikke.

Reklamer
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: