Skip to content

It’s a Dong deal!

30. januar 2014

Næsten 200.000 skrev under i protest mod foræringen af dele af dansk energiproduktion til en amerikansk finansparasit. På det område vågnede danskerne en lille smule op.

Men de gik dog ikke på gaden: danskerne har endnu ikke helt indset, at politikerne er fuldstændig ligeglade med underskriftindsamlinger, medmennesker, fakta, anstændighed, ansvarlighed, fællesskab og demokrati. Et par hundrede mennesker, samlet i under to timer foran Christiansborg, til taler af selvsamme politikere og fagforeningspampere som vi protesterer mod, ændrer absolut intet. Det får ingen taburetter til at ryste. Det fremkalder nærmere hånlig latter og lettelse: de intet har at frygte fra os.

Hvad nu – ryster vi bare på skuldrene og lader politikerne fortsætte deres brandudsalg af dansk ejendom og fremtid? Lader vi bare disse fladpandede danske selskabstømmere tømme hele butikken uden at gribe ind? Hvad lader vi dem sælge næste gang, uden at der kommer en lyd fra os? Nu ved de 179 medlemmer af Folketingspartiet med sikkerhed, at det eneste vi tør gøre er at deltage i Facebook-grupper og underskriftindsamlinger. Bødskov ignorerede 90.000 af slagsen mod Mørklægningsloven, så vi vidste på forhånd at det intet ville ændre.

Politikerne er ikke bare hævet over loven, men de er også hævet over vores kritik, krav, forslag og ønsker. De er hævet over konsekvenserne af deres handlinger. De ved at de kan slippe af sted med at gøre lige nøjagtig hvad de vil. Der er ingen fare for, at vi skulle finde på at gå op gaden.

Hvilke nye anti-demokratiske love kan de indføre uden at vi gør modstand? Hvor mange rettigheder kan de tage fra os? Hvor mange flere ulovlige angrebskrige går de ind i? Kan de indføre tortur i Danmark uden at vi brokker os? Vender vi trofast den anden kind til, når Bankpakke 235 tages fra fælleskassen og skænkes til bankdirektørerne?

Hvad skal der til for, at vi ikke bare automatisk vender den anden kind til? Før vi ikke bare bøjer os forover og lader dem pule os op i røven, mens de skraldgrinende sælger sygehusene, vejene eller politiet til amerikanske forbryderorganisationer?

Det er ikke for sent at gå på gaden. Det er ikke for sent at stille politikere og embedsmænd til ansvar for deres gerninger. Vi andre slipper aldrig forbi lovens lange arm, uanset hvor små og ubetydelige overtrædelserne er. Men hvorfor skal det forholde sig stik modsat for politikerne?

Hvad er værst: at politikerne skider på demokratiet eller at vi svigter det? En befolkning, som regeringen frygter lever, i frihed. En regering, som befolkningen frygter, lever i undertrykkelse og diktatur. Er vi blevet så dovne, fede og ligeglade, at vi slet ikke opdager at vi er på vej til slagtehuset? Hvad skal der til før vi vågner op?

Stilhed er undertrykkelse. Stilhed er samtykke og opbakning. Stilhed er diktatur. Svaret er enkelt: lav noget larm!

From → Artikler, Dong

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: