Skip to content

USA: Grænsepoliti overskrider grænsen

29. september 2013

Grænsepolitiet i USA, som er hævet over loven, tilbageholder amerikanske statsborgere med forkerte navne, den forkerte hudfarve (brun) og den forkerte tro (muslim). De tilbageholdte fratages alle rettigheder, og behandles som dømte kriminelle, og udsættes for fysiske og psykiske overgreb. Telefoner konfiskeres, og indholdet kopieres. Myndighederne afviser klager over grænsepolitiets behandling af uskyldige mennesker. Ministeriet for Fædrelandets Sikkerheds modvillige rapport om sagerne er blevet hemmeligstemplet, men frikender betjentene.

Tidligere på måneden gik det ud over tre grupper af familier og venner, som havde været til samme bryllup i Canada. Deriblandt Sarah Abdurrahman, en journalist på NPR, USAs udgave af Danmarks Radio.

My Detainment Story or: How I learned to Stop Feeling Safe in My Own Country and Hate Border Agents: Hun fortæller her i et tyve minutter langt radioindslag sin rystende historie, som udspiller sig hver dag, i lufthavne og ved grænseovergange i USA. Er dette en form for fascisme?

 

 

Reklamer

From → Artikler

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: