Skip to content

Sultnes madkuponer inddrages

23. september 2013

USA: Korrupte politikere vil tage maden fra de fattigste. Food Stamps, madkuponer, er eneste indtægtskilde for cirka 6 millioner amerikanere. Flere end hver syvende amerikaner er på madkuponer. Min nabo får 123 dollars på rationeringskontoen hver måned. Hans pension dækker lige akkurat huslejen. Børnefamilier får lidt mere. Her i USA lever 46 mio. mennesker under fattigdomsgrænsen, hvilket omfatter mennesker som arbejder på fuld tid, til mindstelønnen på cirka 50 kroner i timen. Landet er et af de få i vesten, som ikke tilbyder dets borgere sygesikring.

Skatteyderne skal stadig betale 672 mia. dollars til militæret, men nu vil politikerne altså tage 40 mia. fra dem, som får under 200 dollars om måneden, og som absolut intet har – mens demokratiets repræsentanter drikker champagne, spiser kaviar og rejser verden rundt på første klasse på statens regning. Måske bør danske politikere begynde at drømme en anden drøm end den amerikanske?

Fra Democracy Now!: (Oversat af Du er Journalist)

“Torsdag vedtog et flertal af Republikanere, i Repræsentanternes Hus, omfattende nedskæringer af landets madkupon-ordning på 220 mia. kroner over 10 år, samtidig med indførelsen af skærpede beskæftigelses- og aktiveringskrav. Ifølge Kongressens budgetkontor vil loven tage madkuponerne fra næsten fire millioner mennesker fra begyndelsen af næste år, og derefter vil tre millioner mennesker miste retten til ordningen om året. Jackie Speier, den Demokratiske repræsentant fra Californien, optrådte i en tale i Repræsentanternes Hus med steak, vodka og kaviar. Det gjorde hun for at gøre nar af Republikanerne, som vil skære i madkupon-ordningen, mens de selv får dyre middage og udenlandsrejser betalt af skatteyderne.

“I mit valgdistrikt, California 14, har vi omkring 4000 familier som er på madkuponer. Selvom nogle af mine kolleger har mange tusind flere, føler de sig alligevel som korsfarere, som helte, når de stemmer for nedskæringer på madordningen. De samme medlemmer (af Repræsentanternes Hus red.) rejser til udlandet under dække af officielle foretagender, hvor de dinerer på overdådige restauranter og spiser dyre bøffer og drikker vodka. Med kaviar til, oven i købet. Og det får de faktisk løn for. De betaler ikke så meget som en krone af egen lomme for disse måltider, ” sagde Speier.

Lovforslaget lægger op til et opgør i Senatet, og forventes at forsinke vedtagelsen af en ny landbrugslov (læs mere i Reuters-linket, red.) til næste år.”

 

From → Artikler

One Comment

Trackbacks & Pingbacks

  1. Sultnes madkuponer inddrages

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: