Skip to content

Om Du er Journalist

27. august 2012

Du er journalist forsøger at nedbryde mediemuren som adskiller os fra indblik og nuancer, vores indoktrinerede opfattelse af verdens tilstand og vores stolte tro på, at vi er befrierne og ikke besætterne. Mediemuren holder os indespærret med misinformation, frygt og propaganda. Vi får højst den halve sandhed, og den sandhed tilhører dem som profiterer af den. Er vore journalister selv blevet en del af den elite og magt, som de skulle kontrollere og holde i ørerne?

Vi manipuleres af TV og presse. Invasion, bombardement og krig hedder humanitær intervention. Avanceret forhørsmetode, et teknisk ord for tortur. Ukendt antal dræbte militante betyder et ukendt antal dræbte civile. Den danske modstandsbevægelse var patriotiske helte. Modstandsbevægelser i Mellemøsten og Afrika er anti-vestlige terrorister.

Du er journalist og stiller selv spørgsmål. Søger selv viden og information. TV og presse citerer udelukkende statsmagten og unavngivne kilder, og stiller ingen spørgsmål. Vi gives ingen reel viden, ingen nyttig information. En journalists hovedopgave er at stille spørgsmål. Danske og vestlige journalister stiller ikke længere spørgsmål. De er opslugt af en idolisering af politikere, elite og magten i sig selv. De citerer uden at kritisere. De holder blot mikrofonen.

Når vi lever i evig krig, lever vi også under evig propaganda. Medierne tjener penge på terrorfrygt, krig og krise. Våbenproducenter tjener styrtende på krigene. De multinationale selskaber har aldrig været rigere end de er nu. De betaler ikke skat nogen steder. Hvem betaler for krigene – er det ikke os, skatteyderne? Evig krig er evig indtjening for de gigantiske amerikanske og europæiske selskaber, mens befolkningerne hele tiden må stramme bæltet yderlige ind. Men de vestlige lande kan sjovt nok altid finde penge til militær og bankpakker.

Og alt sammen i terrorismens navn. Er man ikke med os er man mod os. Kritik af egen regering er tæt på forræderi. Er man imod krig er man muligvis terrorist eller kommunist. Folkefjenden er dog først og fremmest muslim. Vor tids syndebuk. Vi er bange for det ukendte, og det er det ukendtes skyld alt sammen. Det kan kun være et spørgsmål om tid før vi tvinger dem til at bære en gul halvmåne på tøjet. Pressen skal nok overbevise os om det rimelige i den sag.

Med USA i spidsen, og vores Bush & Obama-forelskede vestlige venner lige i hælene, angriber vi det ene land efter det andet. Vi er de gode, i kamp mod de onde. Verdens mest avancerede militære og højteknologiske udstyr – mod bagladegeværer og æseltransport. Vi smadrer små forsvarsløse lande på stribe, og efterlader dem og deres befolkninger i kaos, borgerkrig og død. Vi støtter de “gode diktaturer” indtil de ikke vil samarbejde med os længere. Og så lader TV og presse os vide, at her er endnu en superskurk som må fjernes.

Vi er invasionsstyrkerne, besættelsestropperne. Og deres modstandsbevægelser og frihedskæmpere kalder vi for terrorister, som vi kvit og frit må slå ihjel. Det er os der forårsager mørke år nu om dage. Og de betydeligt mere blodige og altødelæggende, end de fem små-hyggelige år Danmark måtte gennemleve under Anden Verdenskrig.

Vores sanktioner mod Irak i 90′erne kostede 500.000 irakiske børn livet, ifølge Unicef. I 2003 fortalte Colin Powell og Anders Fogh Rasmussen os, at Irak havde masseødelæggelsesvåben og gule giftkager klar til os. Det viste sig at være løgn. Men nu genbruges de samme paroler om Iran. Æder vi virkelig pressens propaganda råt, én gang til?

Vi overvåges overalt. Email, telefon, internetsøgninger, kreditkort, adfærd og forbindelser på sociale medier. Vi kan ikke rejse frit uden at skulle tjekkes og kontrolleres. Obama har frataget os retten til advokat, retssag eller aktindsigt – og har med sin NDAA 2012 indført at USAs hær kan pågribe personer uanset nationalitet og holde dem indespærret på ubestemt tid. Han har lige taget alle dine rettigheder fra dig. Han myrder civile i Mellemøsten med missiler droner, uden skyggen af bevisførelse. Han holder Terror-Tirsdage, hvor han på baggrund af billedkort bestemmer hvem der skal dræbes den pågældende uge. Han myrder egne statsborgere og deres familier. USA bruger klassiske terrortaktikker, hvor man først bomber en påstået fjende, så bomber man kort efter de tililende på stedet – og tilsidst bomber man til begravelsen. Kritiske journalister forfølges som aldrig før. Det er blevet ulovligt at demonstrere i nærheden af amerikanske politikere og offentlige begivenheder. Vi er på vej mod politistaten. Det hører vi intet om i på TV eller i avisen. Hvorfor ikke?

Vi accepterer tortur, terror og evig krig. Vi stoler blindt på vores regeringer og tror på at vores presse er fri. Er dette 2012 eller 1984?

Vågn nu op!

Reklamer

From → Artikler

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: