Skip to content

Politiken deler Venstres statusopdateringer

27. januar 2012

Et regulært statusopdateringsraseri

4. oktober 2011 var et nyt lavpunkt for Politiken og avisens journalister. Følgende artikel viser klart og tydeligt, at avisen hverken er seriøs eller objektiv. Når de endelig sætter sig til tasterne, så er det i funktion af PR-medarbejdere for Venstre og deres gamle venner i VK-regeringen. Journalisten agerer talerør for sine gamle kammerater gennem ti år, som fremstår barnlige og som dårlige tabere, og lader dem tale frit på Politikens regning. Han gengiver deres paroler, private holdninger og kommentarer, uden skyggen af kritik eller balance i regnskabet. Fox News, fair and balanced? Politiken, fair and balanced?

Er vores tidligere statsminister virkelig så uopdragen, respektløs, smålig og udannet, at han sidder og skriver på Facebook midt i Folketingssalen, under åbningstalen? Man forventer sådan noget af Søren Pind. Men sidder forhenværende danske ministre, og stort set samtlige oppositionspolitikere, og sladrer på internettet, alt imens krige, finanskriser, og arbejdsløshed, er den hårde virkelighed for os andre, udenfor Christiansborgs mure? Blev der tid til et spil Farmville under talen? Vores journalist var åbenbart også på Facebook under den første, danske kvindelige statsministers åbningstale. (Du er Journalists fremhævninger, bortset fra overskrifter, med fed skrift)

Venstre-spidser satte koordineret Facebook-angreb ind

af Jesper Vangkilde.

Lars Løkke og co. brugte statsministerens åbningstale til at afrapportere til deres venner.

Mens Helle Thorning-Schmidt som den første kvindelige statsminister nogensinde holdt en åbningstale i Folketinget, var den nye opposition travlt beskæftiget i det interaktive univers.

Der var simpelthen liveblog fra folketingssalen fra Venstres tidligere topministre i noget, der mindede om en koordineret Facebook-offensiv.

Søren Pind, for eksempel. Den tidligere minister havde gang i et regulært opdateringsraseri fra sin plads ved siden af eks-finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

De to var ikke imponerede over ordene fra talerstolen.

Jesper Vangkilde var vist heller ikke imponeret.

»Claus spørger, om det ikke er den kedeligste tale i årtier. Har svaret, at jeg ikke kender dem for 100 år siden…«, skriver Pind på Facebook.

»I ved, hvad jeg mener«

Har de to mandlige politikere svært ved, at have en kvinde som leder? Politikens journalist, Jesper Vangkilde, synes åbenbart også at det er en sjov kommentar. “Åh ja, den Søren Pind – han kan virkelig spidde dem, LOL.” Mon journalisten deler disse ustyrligt morsomme jokes fra sine gamle venner i den gamle regering, til sine andre venner på Facebook? Kommentarerne skal også viderebringes til det danske folk, det er klart. Humoren vil imidlertid ingen ende tage. Politikens journalist betror sine læsere, at Pind blot benytter sig af ironi. Han pjatter bare, folkens!

Jesper Vangkilde er med på joken:

»I ved, hvad jeg mener«
I en række ironiske og syrlige kommentarer kommenterer Pind på de enkelte sætninger fra Helle Thorning-Schmidt.

  • »Væk med starthjælp. Væk med loft over kontanthjælp. Væk med incitament til at arbejde…«
  • »Sundhedsvæsnet er under kæmpe pres. Derfor har vi afskaffet fradraget for sundhedsforsikringer, så presset kan blive større…«
  • »Folkeskolen. Hele Danmarks skole. Altså… Ja. Ikke min, forstås, men altså. I ved, hvad jeg mener«.

Altid sympatiske Søren Pind. Politiken opstiller og gengiver her tre paroler for ham, ganske gratis, og denne artikel var tophistorie på avisens internetavis, da den blev lagt op. Mht. at sundhedsvæsenet er under pres, så har han åbenbart ikke helt forstået, hvorfor det er under pres. Hvem har haft ansvaret for det de sidste næsten ti år? Og var der ikke noget med statsmidler til privathospitalerne fra Lars Løkke i sin tid? Og hans folkeskolekommentar: Mener han dermed, at han ikke er en del af folket, som den elitære borger, kendis, radioklovn og samfundsnasser via ministerpensionen, han er?

Det blev til i alt 24 statusopdateringer i løbet af de tre kvarter. Afsluttende med:

»Gud bevare Danmark. Det bliver nødvendigt. Hermed afsluttes liveblogging fra folketingssalen«.

Betaler vi disse dovne, smålige og barnlige mennesker i dyre domme over skatten, bare så de kan sidde på internettet som en flok pattebørn – når de en sjælden gang faktisk er på arbejde – mens respekten for demokratiet kan gå af helvede til?

Sarkastisk hilsen fra Løkke
Også oppositionsleder Lars Løkke Rasmussen var hurtig til at opdatere, efter at talen var i gang.

Han sendte en sarkastisk ros til den nye statsminister.

»Sidder i folketingssalen og lytter til den nye statsministers åbningstale. Grund til at rose den for at være en helt anden end den, vi hørte under valgkampen. Alt det, der ikke skulle blive til noget – efterløns- og dagpengereform – bliver nu til noget og er regeringens politik. Meget af det, der skulle blive til noget – millionærskat og bankskat – bliver ikke til noget og er ikke regeringens politik… Mvh Lars Løkke Rasmussen«, skriver han.

Trane Nørby: Helle skrev danmarkshistorie
Og sådan kunne man blive ved.

Lyder det ikke en smule skræmmende, at journalisten åbenbart kunne fortsætte den artikel, side op og side ned?

En lang række af Venstres folketingsmedlemmer kan hives frem i denne gennemgang. Få missede chancen for at sende en Facebook-sviner.

Vi slutter med politisk ordfører Ellen Trane Nørby.

»Sidder i salen og hører HTS’ første tale som statsminister. Hun nævner ikke højere børnepenge, 24 elever i klasserne, tolærerordning, millionærskat, bankskat og alle de mange andre gyldne løfter, som hun og Villy har turneret Danmark tyndt med og lovet i øst og vest«, skriver Ellen Trane Nørby.

Og den sviner videresender Politiken og Jesper Vangkilde altså også.

»Ufatteligt at landets nye statsminister anvender demokratiets fornemste talerstol til at cementere danmarkshistoriens største vælgerbedrag«.

Og med de ord, eller rettere, Ellen Trane Nørbys, slutter avisen og journalisten dette indlæg. Politiken, fair and balanced?

To dage efter denne artikel, må Jesper Vangkilde til tasterne igen – og følger op med artiklen Norsk forsker er voldsomt oprørt over Pinds liveblog. Var det for at bringe balance i regnskabet? Her finder vi ud af,at det drejer sig om stort set samtlige folketingsmedlemmer, når det kommer til brug af Facebook, sms’er og Twitter i arbejdstiden. Under afslutningsdebatten i juni 2010, nåede socialdemokraten Sophie Hæstorp Andersen at opdatere sin profil 59 gange med kommentarer til debatten, lyder det i artiklen.

Den danske Facebook-epidemi blandt folketingspolitikerne må ikke sprede sig til Norge, lyder det.

Der var heftigt gang i iPhone-tasterne, da Søren Pind i tirsdags overværede statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) åbningstale til Folketinget.

Den tidligere integrationsminister livebloggede med i alt 24 spydige statusopdateringer i løbet af Thornings tre kvarter lange tale. Det samme gjorde en lang række andre Venstre-spidser, inklusive formand Lars Løkke Rasmussen, der dog var noget mindre aktiv.

Ifølge Pind er statusopdateringerne en god måde at inddrage borgerne i Folketingets debat på.

Men hos naboerne mod nord ser man helt anderledes på sagen.

»Direkte uforskammet«
Historien om Venstres Facebook-offensiv er nemlig nået til Norge, hvor valgforsker Hanne Marthe Narud fra Institut for Statskundskab ved Oslo Universitet, sender denne kommentar til Søren Pind og co.:

»Dette er direkte uforskammet. De mangler folkeskik, og de er dårlige tabere. Jeg synes, sådan en opførsel er uhørt, uanset hvilket parti, de kommer fra«, siger Hanne Marthe Narud til Aftenposten.no.

»Jeg håber ikke, at dette sker i Norge«.

Liveblogging vidner simpelthen om manglende respekt for folketingssalen, mener hun.

»Når man sidder i stortingssalen eller folketingssalen, skal man følge med i det, der sker. Blogge kan man gøre på kontoret, derhjemme eller i sin egen bil«, siger Hanne Marthe Narud.

Her er vi nødt til at afbryde valgforskeren. Blogge i sin egen bil?! Hvad fanden laver de oppe i Norge? Så hellere blogge i Folketingssalen, mener Du er Journalist. Måske mente hun på bagsædet i ministerbilen, men vi ved jo også hvor svært den slags biler har det med at overholde fartgrænserne…

Artiklen fortsætter:

59 opdateringer på en dag
Statusopdateringer og tweets fra folketingssalen er blevet helt almindelig praksis blandt danske politikere, og det er så langtfra kun Venstre, der praktiserer den.

Under afslutningsdebatten i juni 2010 nåede socialdemokraten Sophie Hæstorp Andersen at opdatere sin profil 59 gange med kommentarer til debatten.

Det fik dengang Folketingets formand, Thor Pedersen, til at gå i rette med den udbredte Facebook-praksis.

»Folketinget er demokratiets fornemste højborg. Salen er skabt til debat mellem regeringen og Folketingets medlemmer. Det har aldrig været meningen, at der skal være dialog med borgerne i Folketingssalen«, lød det fra Thor Pedersen.

Liveblog kører løs
Også under dagens åbningsdebat er der heftig aktivitet.

Indtil videre har mindst 20 MF’ere opdateret Facebook med kommentarer, og en række socialdemokrater har ligefrem lavet en liveblog på Socialdemokraternes hjemmeside.

Det samme har Liberal Alliances Simon Emil Ammitzbøll.

Skræmmende læsning. 179 superbloggere i Folketinget, propagandaorganet Politikens ukritiske journalister og trafikfarlige norske valgforskere. Du er Journalist synes ikke godt om. Demokratiet længe leve!

….

Apropos: Følg Du Er Journalist på Facebook.

(ARTIKEL OPDATERET 13. AUGUST 2013.)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: