Skip to content

Wikipedia går i sort

19. januar 2012

Wikipedia lukker helt ned i 24 timer, 18. januar 2012, for at gøre opmærksom på de alvorlige konsekvenser for ytringsfriheden på internettet verden over, som ny amerikansk lovgivning vil medføre. 75.000 internetsider gør det samme. Læs Wikipedias argumenter her.

Læs også:

Internettet 2012: En dansk artikel om de nye, grove angreb på vores ytringsfrihed fra Inforwars.dk. F.eks Youtube, Facebook, Reddit, Grooveshark og Wikipedia, men en stor del af de hjemmesider du bruger til daglig vil få store problemer med at holde sig kørende når lovene træder i kraft. I Irland sagsøger musikgiganten EMI staten for at være for langsomme til at indføre lignende love.

Sidste år gav præsident Obama sig selv lov til at likvidere amerikanske statsborgere. Og det gjorde han så. På årets sidste dag i 2011, underskrev han NDAA’en (National Defense Authorization Act) som gør samtlige amerikanere retsløse. Den betyder, at fra 3. marts kan militæret hente dig og smide dig i en fangelejr som Guantanamo – uden bevis, rettergang eller adgang til advokat. Du kan også glemme alt om dine rettigheder, som ikke-amerikansk statsborger. For der kræves heller ikke det mindste dokumentation for at erklære ethvert menneske på kloden “fjendtlig kombattant” – og dermed også hente og indespærre dig, på ubestemt tid. Uden ret til advokat eller rettergang. For NDAA erklærer, at hele verden nu er deres kampzone. Er det ikke en flink præsident vi har?

………………..

WordPress vil også få svært ved at holde operere, med disse nye love (SOPA og PIPA) som er ved at blive vedtaget med lynets hast af den amerikanske kongres. Uden egentlig at informere deres egne vælgere om, at de er i gang med at trække tæppet væk under vores ytringsfrihed. Det gælder hele verden, når det sker i internettets hjemland, USA. De samme love bliver samtidig indført i Europa. Fortæller medierne os om det? Internettet bliver stærkt svækket i 2012, men danske journalister sidder på deres hænder?

WordPress gør i dag opmærksom på følgende sider:

Stop American Censorship: http://americancensorship.org/

SOPA strike: http://sopastrike.com/

Reklamer

From → Artikler

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: