Skip to content

Krigs-Politiken: Angrib Syrien!

3. december 2011

Lige én ting først: Hvis FN vil have os ud i den ottende krig i år, på grundlag af, at vi må stoppe De Ondes brug af tortur med krig – så må vi vel på samme måde angribe USA for deres brug af tortur. Det samme gælder Danmark, med vores mangeårige accept af de amerikanske overgreb på menneskeheden. Men hvor hjernedøde er vi læsere efterhånden blevet? Vi accepterer jo blindt, og betingelsesløst, denne ekstremt arrogante dobbeltmoral. Og vender så ryggen til, når vores politikere åbner for bombesluserne.

Politiken bringer 28. november endnu en artikel fra Ritzau, som et eller andet sted stammer fra deres samarbejdspartnere hos Reuters. Altså, tre led og en oversættelse senere. Ifølge Wikipedia, abonnerer næsten alle verdens større aviser på Reuters’ nyhedsservice, med kontorer i over 200 byer, i 94 lande og på omkring 20 sprog. Fuld dækning. Vi får på den måde grundlæggende de samme nyheder verden rundt, som journalister på Politiken og andre aviser har klippet, klistret og redigeret i – tusindvis af kilometer fra selve begivenhederne.

Vi accepterer betingelsesløst vores regerings angrebskrige, så snart de fortæller os, at de onde begår slemme forbrydelser mod deres egen befolkning. Skal en journalist, som sidder ene mand på pinden og skrive nyheder om alt fra juleshopping til overgreb på menneskeheden, sidde med det ansvar? En journalist producerer 8-10 “nyheder” som denne hver dag, på Politiken, den såkaldt levende avis. DR og TV2 får også deres ord og billeder fra disse propagandainstitutioner. For kan man kalde dette andet end propaganda? Ingen krig uden propaganda. Vi har nu befundet os ti år i endeløs krig. Vi ser aldrig nogen beviser. Vi stoler blindt på vore journalister, og på vores regering. Vores Kære Ledere er ufejlbarlige.  (Og DEJ’s fremhævninger er med fed skrift)

Efterforskere har interviewet 223 syriere, der fortæller om brutale aktioner fra militæret og sikkerhedsstyrkerne.

De syriske militær- og sikkerhedsstyrker har begået forbrydelser mod menneskeheden under deres brutale aktioner mod regeringsfjendtlige demonstranter, siger FN-udpegede efterforskere.

Stop lige en halv. Regeringsfjendtlige demonstranter. Fjendtlige demonstranter?! Hvilken side er vi på her?

»Kommissionen er dybt bekymret over de forbrydelser mod menneskeheden, der er begået forskellige steder i Syrien i den periode, vi har undersøgt«, hedder det i en erklæring fra Den Uafhængige Undersøgelseskommission for Syrien.

Men altså kun i den periode vi har undersøgt, skal vi huske at sige…

Artiklen fortsætter:

Kommissionen konkluderer, at det er syrisk militær og syriske sikkerhedsstyrker, der står bag angrebene.

Kommissionen har interviewet 223 ofre og vidner, heriblandt desertører, og den opfordrer Syrien til at indstille »de store menneskerettighedskrænkelser« og til at løslade de fanger, der er blevet fængslet ved massearrestationer.

Kommissionen opfordrer også Syrien til at tillade medier, nødhjælpsarbejdere og menneskerettighedsobservatører at få adgang til landet.

Syrien er »ansvarlig for ulovlige handlinger, heriblandt forbrydelser mod menneskeheden, som er begået af medlemmer af Syriens militær og sikkerhedsstyrker som dokumenteret i denne rapport«, hedder det i den 39 sider lange rapport til FN’s Menneskerettighedsråd.

Tortur, voldtægt…
Blandt de forbrydelser, kommissionen opregner, er henrettelse, tortur, voldtægt, herunder voldtægt af børn, vilkårlige fængslinger og bortførelser under det syriske styres angreb på prodemokratiske demonstranter siden marts.

Og her må vi stoppe Politiken og Ritzau. Du er Journalist kræver, at den ansvarlige for denne artikel omgående forlader sin stilling. Det samme gælder den danske journalist, som bringer den op på Politikens netavis –  det samme for din redaktør. Du er en skændsel for dit fag, en skændsel for demokratiet – en skændsel for selve menneskeheden. For hvem er det nu lige der også begår alle de forbrydelser mod menneskeheden, i Guds og Demokratiets navn?

USA henretter, torturerer, voldtager, fængsler vilkårligt og bortfører folk fra alle lande. Danmark udleverer højst sandsynligt mennesker til amerikansk tortur. Vi er nu i gang med at starte angreb mod Syrien og Iran, efter Afghanistan, Irak, Libyen og Pakistan. Og alle de andre steder vi bomber. Hvordan behandler de amerikanske “sikkerhedsstyrker” regeringsfjendtlige demonstranter?

Kommissionen hæfter sig ved, at forbrydelserne er sket under »systematisk straffrihed« for gerningsmændene.

FN mener altså, at der er forskel på når de gør det, og når vi gør det. Hvorfor er vi bedre? Obama gør nøjagtig det samme, når han giver immunitet til samtlige statsmænd, embedsmænd, bødler, mordere, politikere under Lille Bush, Cheney og Rumsfeld. Det inkluderer også CIA-medlemmer, som har medvirket i udførelsen af tortur. Altså, alle går fri. Det var CIA de udviklede tortur-metoder. Og teleselskaberne som Bush brugte, til ulovligt at aflytte den amerikanske befolkning, har fået samme immunitet. Obama syntes åbenbart det var en god ide, allerede inden han blev præsident for håb og forandring. 2. juli 2008, skriver New York Times:

WASHINGTON — Senator Barack Obama’sdecision to support legislation granting legal immunity to telecommunications companies that cooperated with the Bush administration’s program of wiretapping without warrants has led to an intense backlash among some of his most ardent supporters.

Hvorfor sidder Obama der som senator i 2008, og foreslår fuld immunitet for teleselskaber, som har brudt lovene?  Forfatningsbrud, som forfatningssagfører Obama burde vide alt om. Hvorfor gør han så sådan noget, er han ikke på folkets side? Skulle han ellers ikke være sådan en rar mand, som alle vil drikke en bajer med?  Men han kan vel ikke undvære aflytningen af sin befolkning, kunne man tro. Eller er selve den viden om, at man måske – måske ikke – bliver aflyttet – hele ideen bag det her? Skjult skræmmekampagne? Videre i teksten:

»Kommissionen mener derfor, at ordrerne til at skyde og på anden vis mishandle civile er givet fra højeste sted i de væbnede styrker og fra regeringen«, siger kommissionen, der ledes af den brasilianske ekspert Paulo Pinheiro.

FN’s mest intelligente, mest erfarne efterforskere er sat på sagen. Alle har været i sving for at kunne drage den konklusion. De har arbejdet døgnet rundt for at komme frem til, at det er regeringen der står bag – regeringens egne styrker.

Over 3.500 mennesker er blevet dræbt under volden, skønner FN. Aktivister siger, at op imod 30.000 mennesker er blevet fængslet.

ritzau

Nå, nu kan aktivister pludselig godt bruges til noget. “Aktivister” siger også, at Politiken er propaganda.

……

Er du nu blevet mere åben overfor et angreb mod Syrien? Overskriftens fordømmende holdning til brug af tortur er jo stærkt dobbeltmoralsl. For hvad med USAs tortur – er den bedre? Har Politiken lige fortalt dig, at nu kan vi endelig bombe Syrien og dets befolkning med god samvittighed? Sådan har du jo accepteret alle de andre krige, og gør det stadig. Savner du krig, nu da Libyen er slut og bombet helt ned til grunden? Mangler du mere ødelæggelse i dit liv, eller er du ligefrem blevet afhængig? Er du en krigshungrende Farmville-landmand, som keder sig? Det lyder farligt. Du endnu engang blevet krigskonditioneret af Politiken og Ritzau/Reuters. Og  du kan næsten ikke vente med, at komme i gang med at bombe løs, så arme og ben står ud til alle sider.

Hvor skal vi finde den onde diktator denne gang? Saddam brugte et jordhul, Gaddafi fandt vi i et rør. Hvad kan vi finde på denne gang? Det skal være primitivt og barbarisk, stedet. Er der nogen der har forslag? Da det første Politiken vil med artiklen er, at fortælle os, at børn bliver voldtaget af den syriske præsident. Så vi kunne jo vælge at finde ham i en børnehave denne gang. Så ville det hele jo gå op i en højere enhed.

Reklamer

From → Artikler

One Comment

Trackbacks & Pingbacks

  1. Nyheder på Samlebånd « Du er Journalist

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: